Home > Event > Workshop on “Standards Driven Research” at NCC 2022 (May 24, 2022: Online)
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop on “Standards Driven Research” at NCC 2022 (May 24, 2022: Online)

May 24 @ 10:00 am - 5:00 pm

TSDSI organised a standards driven research workshop under the aegis of NCC 2022 on 24th May 2022 from 1000-1700 IST with the goal of engaging with academia and research community to discuss topics that can be candidates for contributing to standards. It also identified challenges faced by academicians in doing standards driven research and make recommendations for addressing the same.

About NCC 2022: The National Conference on Communications (NCC) is India’s premier annual conference organized by the Joint Telematics Group (JTG) consisting of IITs and IISc. The JTG is a coordinating body whose main role is to facilitate the conduct of the annual conference and enable close interaction of academia, industry, and government.  The NCC is arguably the most prominent national conference today in the area of communications, signal processing and networks. In a span of around three decades, the conference has acquired substantial recognition and is now widely known in many countries overseas.

In the year 2022, the 28th edition of the conference (NCC 2022) was jointly organized by IIT Bombay, IIT Dharwad, IIT Gandhinagar, IIT Goa, and IIT Indore during 23-27 May 2022. The conference was held virtually.

Please visit here for details of the conference and registration.

About the Standards Driven Research Workshop at NCC:

Schedule: 24 May 2022, 1000 to 1700 IST

Venue: Online

Workshop Co-Chairs: Prof Sachin Chaudhari (IIIT Hyderabad) & Dr Vireshwar Kumar (IIT Delhi)

Recordings:

Program Agenda:

START TIME (IST) END TIME (IST) SESSION NAME TOPIC SPEAKERS
10:00 10:05 Introduction (5 min) Welcome Prof Sachin Chaudhari, IIIT Hyderabad
Dr Vireshwar Kumar, IIT Delhi
10:05 11:00 Keynote (55 min) Incentivizing SDR in academic institutes Prof Debabrata Das, IIIT Bangalore
11:00 11:20 Invited Talk (20 min) TSDSI Roadmap Mr Anindya Saha, Saankhya Labs
11:20 11:40 Invited Talk (20 min) Study Group – Networks Mr Prakash R, Chair-SGN, TSDSI (C-DoT)
11:40 12:00 Invited Talk (20 min) Study Group – Services & Solutions Mr Mahesh Nayaka Mysore Annaiah, Interim Chair-SGSS, TSDSI (Reliance Jio)
12:00 12:05 Survey (5 min)
12:05 13:00 Panel Discussion (55 min) Technology Enablers for 6G Moderator: Prof Sundaram Vanka, IIT Hyderabad
Prof David Koilpillai, IIT Madras
Dr Vinosh James, Qualcomm
Mr Vinay Shrivastava, Reliance Jio
13:00 14:00 Lunch Break (60 min)
14:00 14:15 Invited Talk (15 min) Participation of Academia in Standards Driven Research Mr Pranav Jha, IIT Bombay
14:15 14:30 Invited Talk (15 min) An academician experience in standardization at ITU: From research to contributions Dr Pradipta Biswas, IISc Bangalore
14:30 14:45 Invited Talk (15 min) Banking + ICT + Standardization: Research perspectives Dr Abhishek Thakur, IDRBT
14:45 15:35 Round Table (50 min) Challenges with Standards Driven Research Moderator: Mr Pranav Jha, IIT Bombay
Prof V. V. Mani, NIT Warangal
Dr Prabhat Sharma, NIT Nagpur
Dr Hemal Shah, Ganpat University
Dr Sougata Sen, BITS Goa
Prof Sriram Sankaran, Amrita University
15:35 16:25 Round Table (50 min) Solving Challenges in Standard Driven Research Moderator: Mr Jishnu Aravindakshan, Tejas Networks
Mr Anindya Saha, Saankhya Labs
Mr Pranav Jha, IIT Bombay
Dr SaiDhiraj Amuru, IIT Hyderabad
16:25 16:35 Invited Talk (10 min) MeitY Perspective
How is MeitY facilitating SDR?
Mr S K Marwaha, MeitY
16:35 16:45 Invited Talk (10 min) DoT Perspective
How is DoT facilitating SDR?
Mr Kishore Babu, DoT
16:45 16:55 Invited Talk (10 min) Industry Perspective
How is Industry Facilitating SDR?
Mr Jishnu Aravindakshan, Tejas Networks
16:55 17:00 Survey and Concluding Remarks (5 min)

 

Details

Date:
May 24
Time:
10:00 am - 5:00 pm

Venue

Online