- This event has passed.
Induction Session on TSDSI (July 22, 2022: Online)
July 22, 2022 @ 3:00 pm - 5:30 pm
TSDSI is an autonomous, membership based, standards development organization (SDO) for Telecom/ICT products and services in India. We develop standards for access, core, back-haul, and infrastructure systems, solutions and services that best meet India specific Telecom/ICT needs, based on research and innovation in India. We have published approx. 2857 technical standards and 134 Technical Reports, a white paper on Startups Engagement Strategy and Roadmap and Vision. Our membership has been growing steadily and work on technical studies and standards development on topics that address contemporary, emerging and futuristic technologies.
We are pleased to announce an Induction Session on TSDSI on Friday, July 22 (3:00 PM – 5:30 PM) covering overview of TSDSI, Standardization life cycle, Technical areas under focus, Global standards landscape (3GPP, ITU, oneM2M), IPR/SEP. The objective of this webinar is to create awareness about TSDSI and our role in the Global Standards development ecosystem, our accomplishments and current activities.
Schedule: 22 July, 2022 from 3:00 PM – 5:30 PM
Participation: Open to all. Please register at https://attendee.gotowebinar.com/register/7786130443864627724
Niwedita Pathak (firstname.lastname@example.org, +91 8826885648)
Overview of TSDSI:
Lineage, Vision and Goals, Roadmap.
|03:05||03:15||10 min||How is TSDSI Organized:
Organization, Technical Groups, Standing Committees, Task Forces, Governance, Secretariat team
|P K Jaswal|
|03:15||03:20||5 min||Outreach and Marcom||Bindoo Srivastava|
|03:20||03:35||15 min||Standardization Lifecycle:
Standardization Process, Pre standardization activities, Transposition and Adoption of standards)
|TSDSI Technical Activities – Success Stories and current Focus Areas
|03:35||03:55||20 min||SG-Networks Overview||Samar Shailendra|
|03:55||04:15||20 min||SG-Services and Solutions||Niranth Amogh|
|Global Standards Landscape
|04:15||04:35||20 min||Overview of Global SDOs, TSDSI involvement and opportunities.||A K Mittal|
|04:35||04:45||10 min||– 3GPP Experiences||Pritam Bishnoi|
|04:45||04:55||10 min||– ITU Experiences||Vishnu Ram OV|
|04:55||05:05||10 min||– oneM2M Experiences||Aurindam Bhattacharya|
|IPR / SEP (20 min)||05:05||05:25||20 min||Integrated IPR, Standards and Business Plan||Akhilesh Srivastava|
|Open Session / Q&A / Feedback / Wrap Up||05:25 Onwards||15 min||Q&A||All|
Total duration: 150 min